Menu

Malaga Yoga Retreats

The Optimum Place For You to Relax whilst Practicing Yoga & Meditation in Europe!+34 672966293

Menu

Waarom Is Het Belangrijk Om Vrije Tijd Voor Jezelf Te Houden Tijdens Een Yogaretreat?

Waarom is het belangrijk om vrije tijd voor jezelf te houden tijdens een yogaretreat?

Vandaag de dag zijn er yoga retreats en yoga centers over de hele wereld met verschillende onderwerpen en activiteiten. Bijvoorbeeld: Welness/ gezondheids retreats, energetic yoga retreat, Luxe yoga vakanties, Yin yoga retreats, yoga en hiking retreats, yoga en surf retreats etc etc. In vele van deze retreats zal je een compleet schema krijgen van alle activiteiten, om de tijd te vullen van elk uur tijdens de retreat.
In termen zoals waar krijgen voor je geld, lijkt dit op het eerste moment een hele goede keuze. Maar de realiteit is dat als je deelneemt aan een yoga retreat je normaal gesproken van een druk leven van thuis komt. Het is daarom belangrijk jezelf de tijd te gunnen aan de nieuwe omgeving de andere deelnemers, de nieuwe accomodatie en zelfs het eten. Het is belangrijk om de balans te houden tussen alle activiteiten en de vrije tijd voor jezelf!

In deze vrije tijd zal je de yoga, de meditatie en ademhalings oefeningen overbrengen naar jezelf.
Je kan dus de tijd goed gebruiken om meer te leren over deze onderwerpen en over jezelf. Dit zal dan tot vragen leiden die je kan bespreken met de andere deelnemers en de yoga leraren. Uiteindelijk kun je simpelweg relaxen en de tijd nemen om de omgeving te leren kennen, genieten van de zon, het mooie uitzicht op de zee en de bergen, luisteren naar de vogels, meer verbonden zijn en meer alert zijn op het moment zelf.
Je bent vrij om te kiezen wat voor extra activiteit je zelf wil doen, een massage, een wandeling naar de Tibetaanse Stupha, lekker luieren bij het zwembad, naar de zee en het strand, het dorpje bezoeken etc. Zonder de druk te voelen iets te missen of vast te zitten in een schema en zodoende niet de tijd hebt om tot jezelf te komen.
Een idee is om je ervaring gedurende het retreat op te schrijven, je gevoelens en gedachten te noteren om zo de herinnering later thuis nog eens te lezen en misschien je leven zelfs anders in te delen.

Zo als je een yoga retreat boekt ben dan op de hoogte van het programma en dat je uiteindelijk genoeg tijd hebt met de belangrijkste persoon: jezelf!

Leave a reply

Your email address will not be published, and your website url is not required.