Menu

Malaga Yoga Retreats

The Optimum Place For You to Relax Practicing Yoga & Meditation in Europe! +34609906025

Menu

Terug In Het Normale Ritme Na Een Vakantie

Gisteren zijn we terug gekomen van vakantie. We zijn op vakantie geweest naar Marsa Alam / Port Ghalib in Egypte. Een week lang met de dochter van mijn vrouw, haar man en hun twee kinderen. We konden daar prachtig snorkelen en het hotel was mooi en netjes en direct naast het strand. We hadden besloten om een all-in vakantie te doen met eten en drinken inclusief.

Mijn vrouw is vegetarisch en ik noem mijzelf een flexitarier, ik eet thuis wel af en toe vlees of vis. In dit hotel was er een hoop variatie in de diverse gerechten gedurende het ontbijt lunch en diner. Je voelt je aan de ene kant schuldig voor zoveel keus in eten, maar ik heb toch meer gegeten dan ik normaal thuis doe. Het is ook de verleiding en het staat kant en klaar voor je neus en je hebt tenslotte vakantie….een goed excuus vind ik.

Mijn vrouw deed elke dag haar Yoga en ik heb de hele week eigenlijk niets aan Yoga gedaan. Wel heb ik heel wat gesnorkeld , en dat was fantastisch. Toen we na de geslaagde vakantie weer terug gingen vlogen we eerst naar Amsterdam om daar nog een week te verblijven, mijn vrouw met haar familie en ik op bezoek naar mijn familie en vrienden in het hoge noorden. De paar weken vlogen voorbij en nu zijn we gisteren dus weer thuisgekomen in Benalmadena/ Malaga.

Daar wonen en werken wij nu vier jaar met veel plezier. al voelt het voor ons niet als werken omdat wij echt iets doen wat wij leuk vinden. In Benalmadena Pueblo runnen wij een Yogaretreat met Ashtanga Yoga en Meditatie in de ochtend en Yin Yoga in de middag.

Thuis staan wij dagelijks, om precies te zijn, 6 ochtenden per week sta op de yogamat. Elke ochtend ongeveer een uur en tien minuten doe ik samen met mijn vrouw de Mysore practise. Het vergt wel enige discipline om dit toch weer elke dag te doen, ook al heb ik geen zin ik doe het toch!
Zo ook vanochtend een dag na de vakantie waren we weer bezig met onze Yoga oefeningen al kon ik het wel merken dat ik twee weken niet aan Yoga had gedaan. Het lichaam wat stijver dan normaal en mentaal wat meer afgeleid. Morgen zal het een stuk makkelijker gaan en zo kom ik snel weer in mijn normale ritme.

Ik moet wel eerlijk toegeven dat het helpt dat wij samen de Yoga doen in de ochtend. Lees mijn vrouw is een motiverende factor!!Zo motiveer je elkaar. De Mysore stijl oefeningen, bestaan uit een vaste volgorde van oefeningen, we noemen het ook wel Ashtanga Yoga. Het is een Yogavorm dmv. verschillende oefeningen en geleid door onze ademhaling. Een bewegende meditatie kun je het ook wel noemen. Wij voelen ons er zeer goed bij zowel lichamelijk als mentaal en vinden het leuk om dit met iedereen te delen. Dat is ook een van de redenen dat wij begin 2015 de Yoga retreats zijn gestart, voor de deelnemers om iets te leren en te onstpannen en jezelf beter te leren kennen dmv. deze Yoga, Meditatie en omgaan met ervaren docenten en leuke andere deelnemers aan het retreat.

Leave a reply

Your email address will not be published, and your website url is not required.