Menu

Malaga Yoga Retreats

The Optimum Place For You to Relax Practicing Yoga & Meditation in Europe! +34609906025

Menu

Ben Ik een Beginner Met Yoga?

Als we iets voor het eerst doen dan noemen we dat ook wel een begin met iets. Voor het eerst naar de zwemles als kind, of naar de dansschool, zelfs na een paar lessen ben je dus eigenlijk gewoon nog een beginner met bijvoorbeeld betrekking tot een bepaalde activiteit.
Om een voorbeeld te geven, in de Yoga zijn er veel beginners omdat mensen er meer bewust van worden hoe goed het is voor je lichamelijke en geestelijke gezondheid. En omdat Yoga op dit moment gewoon ontzettend populair is. Je zet de tv aan en de reclames zitten vol met yoga poses of het nou voor de verkoop van een shampo is of een auto, Yoga wordt ervoor ge(mis)bruikt.
Sommige mensen zien Yoga als een trend, ik zie het als een blijvende form van meditatie en bewuste beweging.
Zelf beoefen ik Ashtanga Yoga 6 ochtenden in de week, en ik voel mij daar super gezond en sterk bij. Maar ook ik ben eigenlijk nog steeds een beginner.
Het zijn bijvoorbeeld niet alleen de asana’s/poses die belangrijk zijn maar ook hoe je op de verschillende oefeningen reageert, elke dag is weer anders op de yogamat en je discipline en ego spelen hierbij een grote rol.
Als je wel eens naar een Yogales bent geweest en je ziet de persoon naast je bepaalde poses in jou ogen perfect doen, dan wil je dat ook! Maar dat kan misschien wel jaren duren voordat je die bepaalde pose onder de knie hebt.

Met Yoga is het zo dat je het voor jezelf doet, je er goed bij voelen. Wij hebben in Spanje ons Yoga retreats Malaga. Er komen veel beginners met Yoga, sommige deelnemers zijn nieuwsgierig en hebben nog nooit een Yoga les gevolgd, anderen een paar lessen, en af en toe ook personen die al jaren aan Yoga doen en die ook eens Ashtanga Yoga willen proberen.
Het leuke is dat de deelnemers van alle leeftijden zijn, van 20 tot 65. Het is toch fantastisch dat Yoga voor iedereen is, voor jong en wat ouderen, we kunnen altijd ergens aan beginnen! Zeker aan Yoga, of het nou thuis is of bij de Yogaschool in je woonplaats. Ook kun je beginnen met Yoga in combinatie met een heerlijke all-in vakantie in Malaga aan de Costa del sol. Jezelf lekker laten verwennen met heerlijke eten, een mooie omgeving en Yoga en natuurlijk leuke mensen die allemaal aan iets mooie willen beginnen.

Leave a reply

Your email address will not be published, and your website url is not required.