Menu

Malaga Yoga Retreats

The Optimum Place For You to Relax Practicing Yoga & Meditation in Europe! +34609906025

Menu

Terug In Het Normale Ritme Na Een Vakantie

Gisteren zijn we terug gekomen van vakantie. We zijn op vakantie geweest naar Marsa Alam / Port Ghalib in Egypte. Een week lang met de dochter van mijn vrouw, haar man en hun twee kinderen. We konden daar prachtig snorkelen en het hotel was mooi en netjes en direct naast het strand. We hadden besloten om een all-in vakantie te doen met eten en drinken inclusief.

Mijn vrouw is vegetarisch en ik noem mijzelf een flexitarier, ik eet thuis wel af en toe vlees of vis. In dit hotel was er een hoop variatie in de diverse gerechten gedurende het ontbijt lunch en diner. Je voelt je aan de ene kant schuldig voor zoveel keus in eten, maar ik heb toch meer gegeten dan ik normaal thuis doe. Het is ook de verleiding en het staat kant en klaar voor je neus en je hebt tenslotte vakantie….een goed excuus vind ik.

Mijn vrouw deed elke dag haar Yoga en ik heb de hele week eigenlijk niets aan Yoga gedaan. Wel heb ik heel wat gesnorkeld , en dat was fantastisch. Toen we na de geslaagde vakantie weer terug gingen vlogen we eerst naar Amsterdam om daar nog een week te verblijven, mijn vrouw met haar familie en ik op bezoek naar mijn familie en vrienden in het hoge noorden. De paar weken vlogen voorbij en nu zijn we gisteren dus weer thuisgekomen in Benalmadena/ Malaga.

Daar wonen en werken wij nu vier jaar met veel plezier. al voelt het voor ons niet als werken omdat wij echt iets doen wat wij leuk vinden. In Benalmadena Pueblo runnen wij een Yogaretreat met Ashtanga Yoga en Meditatie in de ochtend en Yin Yoga in de middag.

Thuis staan wij dagelijks, om precies te zijn, 6 ochtenden per week sta op de yogamat. Elke ochtend ongeveer een uur en tien minuten doe ik samen met mijn vrouw de Mysore practise. Het vergt wel enige discipline om dit toch weer elke dag te doen, ook al heb ik geen zin ik doe het toch!
Zo ook vanochtend een dag na de vakantie waren we weer bezig met onze Yoga oefeningen al kon ik het wel merken dat ik twee weken niet aan Yoga had gedaan. Het lichaam wat stijver dan normaal en mentaal wat meer afgeleid. Morgen zal het een stuk makkelijker gaan en zo kom ik snel weer in mijn normale ritme.

Ik moet wel eerlijk toegeven dat het helpt dat wij samen de Yoga doen in de ochtend. Lees mijn vrouw is een motiverende factor!!Zo motiveer je elkaar. De Mysore stijl oefeningen, bestaan uit een vaste volgorde van oefeningen, we noemen het ook wel Ashtanga Yoga. Het is een Yogavorm dmv. verschillende oefeningen en geleid door onze ademhaling. Een bewegende meditatie kun je het ook wel noemen. Wij voelen ons er zeer goed bij zowel lichamelijk als mentaal en vinden het leuk om dit met iedereen te delen. Dat is ook een van de redenen dat wij begin 2015 de Yoga retreats zijn gestart, voor de deelnemers om iets te leren en te onstpannen en jezelf beter te leren kennen dmv. deze Yoga, Meditatie en omgaan met ervaren docenten en leuke andere deelnemers aan het retreat.

Minder Stress In Ons Leven

Minder stress in ons leven.

In deze maatschappij verandert alles snel, we leggen onszelf soms teveel druk op. Of we laten ons te zeer beinvloeden door onze omgeving, familie, vrienden, collega’s.
Het lijkt soms of alles alleen maar draait om presteren en geld verdienen! Er is niets mis mee om geld te verdienen of te presteren, maar hoeveel stress brengt dit met zich mee? Voor de een minder dan voor de ander, doe je iets dat je leuk vindt, dan gaat het vaak vanzelf, zonder enige moeite en met plezier. Als we opgroeien worden we al snel voor keuzes gesteld, wat we later willen worden,wat voor opleiding wil je gaan doen, dus al vroeg in ons leven een bepaalde druk.
Als volwassene is het belangrijk een goede balans te vinden tussen werk en vrije tijd. Dit lukt niet altijd en voor je het weet ben je constant aan het werk, en dan thuis in je vrije tijd ook nog. Dit geldt zowel voor werknemers,werkgevers en ondernemers. Het is ook de wereld van nu waarin wij leven, een 24 uurs economie! Daarom is het belangrijk om eens iets totaal anders te doen, een dagje weg, een weekend, op vakantie etc. Hier echt eens tijd voor maken. Ook is sporten belangrijk, ga bijvoorbeeld eens naar de fitness, of doe aan cardio, zwemmen of yoga. Misschien doe je dat al, en dan weet je dat als je je goed voelt met je lichaam dan voel je je ook mentaal sterker en ben je minder gestresst. Dus echt eens tijd voor en met jezelf! Ook is meditatie een goede manier om tot rust te komen.

Wil je er echt eens tussenuit dan is het een goed idee om eens op een korte vakantie te gaan naar bijvoorbeeld een retreat. Yogaretreatsmalaga in Benalmadena in het zuiden van Spanje is dan een goede optie om heen te gaan. Daar wordt alles voor je geregeld en het is all inclusive. Extra tijd voor jezelf, om de batterij eens goed op te laden. Lekker relaxen en de tijd voor jezelf, omdat je het verdiend!

 

Verven En Yoga

VERVEN EN YOGA

Gisteren liep ik door mijn huis en keek naar de witte muren van de kamer, ik heb die muren 1 keer geverfd/gesaust, en ik wist eigenlijk toen al, die moeten nog een keer! Toen we hier net kwamen wonen kregen we snel nieuwe meubels vandaar maar 1 keer alles geverfd, de groene en gele muren eindelijk in onze favoriete kleur wit.
Eigenlijk moest het hele huis moet nog een keer geverfd worden…dus vandaag verfspullen gehaald, de roller een kwast, afplaktape en natuurlijk verf met bak etc.
Begonnen met onze Yoga kamer/kantoor/logeerkamer, een multifunctionele kamer, maar het belangrijkst voor de Ashtanga Yoga die doen mijn vrouw en ik zes dagen in de week, elke ochtend een uur en een kwartier.
Morgen dus maar Yoga in de woonkamer want ik heb de Yoga kamer net geverfd en de hal en keuken ook maar direct meegepakt.
Mooi dat dat klaar is, morgen de rest van het huis. Soms is het heerlijk om lekker alleen in je eigen ritme iets anders te doen dan wat je gewend bent met bijvoorbeeld je werk of hobby. Ondanks toch ook wel fysieke inspanning, is dat verven voor mij rustgevend en ik voel mij er relaxt bij, het lijkt wel een soort meditatie.
Over meditatie gesproken, in Maart begint voor ons het 5e seizoen met de Yoga Retreats in Benalmadena/Malaga. Hier kijken we altijd echt naar uit, nieuwe mensen leren kennen, onze ervaringen delen over Yoga, Meditatie, en wat ons allemaal zoal bezig houdt in ons dagelijks leven. Tijdens deze retreats heb je meer de tijd voor jezelf en kun je doormiddel van de Yoga en gezond en lekker eten een andere kant van jezelf ontdekken. Het maakt niet uit of je al jaren aan Yoga doet of dat het allemaal nieuw is voor je, onder goede begeleiding van ervaren leraren worden de lessen aangepast zodat iedereen er optimaal van kan leren en genieten.


Hieronder meer informatie over de retreats in 2019.
Je bent van harte welkom en ik hoop je dit jaar te ontmoeten,

Groeten, Erik

Manager yogaretreatsmalaga