Menu

Malaga Yoga Retreats

The Optimum Place For You to Relax Practicing Yoga & Meditation in Europe! +34609906025

Menu

Een Gezonde, Relaxte, En Aktieve Vakantie in Malaga

Vakantie is iets waar we allemaal wel naar uitkijken. Lekker helemaal niets doen en relaxen, of juist wel aktief wat doen en genieten van deze welverdiende tijd. Sommige mensen vinden het leuk om dan thuis te blijven, en anderen gaan juist op reis om een nieuwe omgeving te ontdekken. Of op zoek naar zekerheid wat betreft het mooie is ook niet onbelangrijk!
Iedereen heeft zo zijn eigen voorkeur in deze vrije periode.
Een aanrader als je wel gaat reizen is de stad Malaga in het zuiden van Spanje. Vanuit Nederland een perfecte vliegverbinding en het zonnetje schijnt er vrijwel altijd aan de Costa del sol. De stad heeft vele musea, waaronder het wereldberoemde Picasso museum, het romeinse theater, de cathedraal. Malaga heeft een prachtige haven en leuke winkeltjes, boetiekjes en de bekende gastvrijheid van Andalucie. Verder zijn er vele tapas restaurantjes met lekker eten en drinken. Genieten kunnen de spanjaarden wel, en jij/jullie ook, de stad heeft een geweldige sfeer. Je kunt de stad lopend of met de fiets ontdekken, met of zonder gids. Of tegenwoordig op de electrische step.
Andere plaatsen rondom de stad Malaga zijn bijvoorbeeld Benalmádena en Fuengirola, deze plaatsen zijn prima te bereiken met de trein of auto (25-40 minuten). Wat een leuke combinatie kan zijn naast het bezoeken van Malaga of andere plaatsen in de buurt, is een aantal dagen naar een retreat, jezelf lekker laten verwennen en aktief bezig zijn. In Benalmádena is er Yoga retreats malaga met tweemaal daags Yoga en alle vegetarisch maaltijden en taxi vanaf het vliegveld inclusief. Het gaat om 4 dagen/ 3 overnachtingen, in de schitterende omgeving middenin het typisch Andalusisch dorpje Benalmádena Pueblo. Het retreatcenter ligt naast de Benalmadena Stupa, de grootste Tibetaanse tempel van West-Europa. Voor meer informatie over de stad Malaga en de mogelijkheden kijk op www.top10bezienswaardigheden.nl

Happiness

Je leest het zo vaak in een tijdschrift, over Meditatie en Yoga, er is zelfs een blad met deze titel. Wat is het nou toch eigenlijk jezelf happy voelen, is het je karakter, is het je omgeving waar je bent opgegroeid, de vrienden en familie om je heen, je werk, je bezit, waar komt dit gevoel vandaan.
Zelf ben ik van mening dat het gelukkig/happy gevoel uit jezelf komt, diep van binnen weet je wat jou gelukkig maakt.
Er zijn mensen die zijn nooit happy, nooit tevreden met wat ze al bereikt hebben, of niet bereikt hebben in hun leven, en niet happy met zichzelf. Er zijn natuurlijk genoeg mensen die wel tevreden zijn met hun leven en met zichzelf. Positief denken is heel belangrijk en bewegen, sporten!
Als je je goed voelt in je lichaam voel je je zelfverzekerder en word je niet alleen lichamelijk sterker maar ook geestelijk. Uiteindelijk is het ook gezond. Je gaat gezonder leven en ook gezonder eten.
Ook is het belangrijk een doel te hebben in je leven, daar word je blij en happy van. Doen wat jij wilt en niet alleen leven voor een ander, en doen wat jij denkt dat een ander goed voor je vindt.
Aardig en behulpbaar zijn voor anderen, maar ook vooral voor jezelf!

Zelf word ik happy als ik in de vroege ochtend mijn yoga kan doen en daarna lekker ontbijten op het terras in het zonnetje hier in Malaga aan de Costa del sol. Een echte aanrader voor iedereen. Lijkt jou dit ook leuk, dan ben je van harte welkom bij ons yoga retreat in Benalmadena.
Ik hoop je snel een keer te ontmoeten in ons all- in yoga retreats, met fantastisch en gezond eten van onze topchef en Yoga en meditatie in een leuke ongedwongen sfeer met ervaren leraren. En dat allemaal in het midden van het typisch spaanse en super gezellig dorpje: Benalmádena Pueblo.

Meer Bewegen Is Goed Voor Je

Als je elke dag naar je werk gaat doe je dat waarschijnlijk meestal met de auto fiets of openbaar vervoer. Althans de meesten onder ons, sommigen werken vanuit huis en zijn zodoende al op hun werk. Het is belangrijk om voor of na je werk ook te sporten of in ieder geval te bewegen. Niet alleen om lichamelijk fit te blijven maar ook vooral mentaal. Maar dit valt vaak niet mee, helemaal als je thuis een gezin hebt die alle aandacht nodig heeft.

Toch is het belangrijk om de momenten voor jezelf te hebben. Ze zeggen dat als je in de ochtend vroeg opstaat en dan direkt gaat sporten je jezelf fitter gaat voelen en sterker. Ook vooral mentaal gezien. Wetenschappers beweren dat als je om 4 uur in de ochtend opstaat dat dat het beste tijdstip is …, nou om eerlijk te zijn doe ik het niet, maar mijn yogaleraar doet het wel, zelfs nog veel eerder.
Hij voelt zich daar super bij. Hij zal dan ook wel op tijd naar bed gaan, maar toch het vergt discipline, het is een manier van leven. Zelf doe ik aan Ashtanga yoga, 6 dagen per week elke ochtend, ik begin dan rond 7 uur en ben ongeveer een uur en een kwartier bezig met mijn yoga oefeningen. Ik voel mij daar fit en sterk bij.

Om te sporten aan het einde van de dag, na het werk is meestal niet eenvoudig om bijvoorbeeld direkt te gaan sporten, je wilt eten, je hebt misschien je familie thuis of als je alleen bent, je moet jezelf wel motiveren om naar de sportschool te gaan of te gaan hardlopen, zwemmen, yoga wat dan ook.

Dan komt al snel de verleiding van de laptop op schoot of televisie aan en zo komen we dan de avond wel door. Er is natuurlijk niets mis mee om na een lange dag werken lekker te relaxen, maar we kunnen beter in beweging komen, lekker sporten en daarna thuis nog even relaxen en met een tevreden gevoel gaan slapen. Uiteindelijk zal je je in dit ritme minder gestresst en fitter voelen. Als je je goed voelt in je lichaam voel je je ook beter, zelfverzekerder, gezonder en sterker. Je bouwt meer weerstand op en bent minder vatbaar om ziek te worden.
Kortom allemaal goede voorbeelden om meer in beweging te komen.