Menu

Malaga Yoga Retreats

The Optimum Place For You to Relax whilst Practicing Yoga & Meditation in Europe!+34 672966293

Menu

Yoga Voor Iedereen

Yoga voor iedereen!

Steeds meer mensen ontdekken Yoga, maar er zijn nog een hoop vooroordelen wat betreft het beoefenen van Yoga. Het is toch echt alleen iets voor vrouwen hoor je dan, en wat zitten op de mat beetje rekken en strekken en dat is het dan. Mensen hebben een bepaald beeld in hun hoofd en dat slaat in het Yoga geval niet altijd aan.
Yoga wordt al heel lang beoefend en is uiteindelijk ontwikkelt voor en door mannen, maar het aantal mannen die aan Yoga doet is nog steeds verhoudingsgewijs met vrouwen klein.

Wat mij opvalt in de Yoga klassen is dat vrouwen mentaal en fysiek enorm sterk zijn. Zelf doe ik aan Ashtanga Yoga en dat is een vrij fysieke vorm van Yoga, elke ademhaling is gelinkt aan een pose, het is een vorm van Meditatie.

Dit wordt ook wel Mysore style genoemd, er is een vaste sequence aan poses en die doe je in een vaste volgorde. Zes dagen per week elke ochtend doe ik deze vorm van Yoga en elke dag is anders, je lichaam reageert elke dag weer anders. Het mooie van deze vorm van Yoga is dat je het overal en alleen kunt doen, het is met jezelf bezig zijn en dat kan elke keer weer een echt uitdaging zijn. Soms word ik s’ochtends wakker en heb dan helemaal geen zin in de Yoga, maar ik doe het wel en dan achteraf voel ik mij weer superfit zowel mentaal als fysiek, ook kan je eigen ego je in de weg staan, en je vraagt je af waarom ben ik niet flexibel en waarom kan ik die pose niet doen, etc.
In de eerste jaren had ik een haat/ liefde verhouding met de Yoga. Je gaat naar een Yoga klas en sommige deelnemers zijn sterker , leniger dan jij bent, ze zijn pas een paar maand bezig en jij al jaren en toch doen ze poses die jij op dit moment niet kunt doen! Dan komt je ego om de hoek, het belangrijkste is je ademhaling en je concentratie in de verschillende poses elke pose combineer je met een inademing of uitademing, zo creeer je warmte in het lichaam, je ademt door de neus en je mond blijft gesloten, zo kom je in een flow van opperste concentratie.

We zijn allemaal verschillend qua gedachten en qua lichaamsbouw, de een is lang en slank, de andere kleiner en gezet, dik,dun,flexibel,stijver etc. Dit geldt zowel voor lichaam als geest. Tijdens de Yoga is het belangrijk dat je gefocust bent op de ademhaling en dan de poses. Iemand die flexibel is en de pose optisch perfect uitvoerd,maar met de gedachten bijvoorbeeld bij zijn of haar werk zit, of wat gaan we eten vanavond… doet niet aan Yoga en degene die de pose misschien niet zo perfect uitvoerd maar wel geconcentreerd is en gefocust wel! Zo kan ik nog wel even doorgaan.

Bij Yoga Retreats Malaga is er in de ochtend een Ashtanga Yoga flow ( een meer fysieke vorm van Yoga ) op alle nivo’s, van beginners tot gevorderden en in de avond Yin Yoga, een meer relaxtere vorm van Yoga ook voor iedereen van jong tot oud!
Deze retreats/ vakanties bij Yoga Retreats Malaga zijn tot in de puntjes geregeld, het is een all-in retreat vorm
( behalve de vliegtickets) , alles is geregeld, vervoer van en naar de luchthaven van Malaga, de vegetarische maaltijden de Yoga en de vele andere activiteiten. Het verblijf is in het typische spaanse dorpje Benalmadena Pueblo in de provincie Malaga aan de Coste del sol in het zuiden van Spanje. In een relaxte omgeving, met een mooie exotische tuin en prive zwembad, waan je je in een waar paradijs, op een paar minuten lopen van het dorp en bergen en 25 minuten lopen richting het strand. Er worden 3,4 en 6 daagse retreats georganiseerd, en je hebt de keuze tussen een prive kamer, gedeelde kamer met alles erop en eraan om je het gevoel van optimale ontspanning aan te bieden. Gewoon omdat je het verdiend!

Als je dit leuk lijkt voor jezelf of met je partner of vrienden/ vriendinnen, check dan onze website: www.yogaretreatsmalaga.com

# Als je besluit bij ons te boeken in dit jaar 2017 geef dan de kortingscode:

(Yogavakantie in de zon 2017) door en je onvangt 10% korting op het door jou uitgekozen retreat!

Wij hopen jou/jullie snel te ontmoeten in Malaga- Spanje voor een onvergetelijke vakantie/ retreat!

Leave a reply

Your email address will not be published, and your website url is not required.