Menu

Malaga Yoga Retreats

The Optimum Place For You to Relax whilst Practicing Yoga & Meditation in Europe!+34 672966293

Menu

Wie Komen er Zoal naar een Yoga Retreat?

Wie komen er zoal naar een Yoga Retreat?

Deelnemers aan een yogaretreat zijn veelal beginners met yoga en soms mensen met meer ervaring. De leeftijd varieert tussen de 20 en 60 jaar en zijn vooral dames, de heren blijven helaas nog achter op dit moment.

Een doorsnee van de deelnemers zijn vrijgezel, getrouwd of vriendinnen, moeder en dochter, moeders alleen, studenten etc etc. Een mooie mix van verschillende persoonlijkheden en nationaliteiten uit alle delen van de wereld.
De deelnemers komen uit Groot- Brittanie,  Nederland en Duitsland, en zelfs China, USA, India, etc.
Iedereen heeft zijn of haar eigen redenen om deel te nemen aan een yogaretreat. De meeste deelnemers komen om lekker te relaxen en te ontsnappen van het drukke werk en leven thuis. Even tijd voor jezelf! Dit kan de duur van de retreat zijn of langer. De retreat duurt bijvoorbeeld 4 dagen dan blijft men vaak nog een paar dagen of langer om nog andere delen van de omgeving te ontdekken. De een komt alleen voor de omgeving en de vakantie op zich en de yoga is dan mooi meegenomen. Anderen komen om meer te weten te komen over yoga en meditatie, of te genieten van heerlijke vegan/vegetarische maaltijden.
Het mooie weer helpt ook mee als je naar een retreat gaat in Zuid – Europa bijvoorbeeld Zuid- Spanje waar het goed vertoeven is. De vele deelnemers komen dan meestal ook uit Groot-Brittanie, de Scandinavische landen en Nederland en Duitsland. Dit heeft natuurlijk ook alles te maken met het klimaat in die landen, vaak koud en regelmatig regen.

Wat is er fijner dan tijd voor jezelf, een lekkere vakantie, ook al is het maar voor een midweek er eens tussenuit, heerlijk naar de zon.

Wij zijn allemaal verschillend maar uiteindelijk willen wij allemaal een gezond en gelukkig leven, en hebben we hier over het algemeen als deelnemers een gezamelijke interesse namelijk die gezonde levensstijl dmv yoga en meditatie.

Doormiddel van yoga,meditatie en gezond eten en drinken een gezondere manier van leven ontdekken, niet alleen voor je lichaam maar ook vooral mentaal. Je zult je beter, fitter en energieker voelen!

Zoals je kunt zien iedereen komt naar een yogaretreat, dus wees niet bang! En kom!

3 dingen die Je kunt Verwachten bij Yoga Retreats in Malaga-Spanje

3 dingen die je kunt verwachten bij Yoga Retreats  in Malaga- Spanje

Nu je hebt besloten om aan een yoga retreat in Spanje deel te nemen, heb je waarschijnlijk ook best wel wat vragen over jou yoga vakantie/trip.
Je bent er klaar voor om een korte pauze in te lassen van je werk, familie en vrienden, en nu echt eens tijd voor jezelf vrij te maken!
Een gezonde yogavakantie in het zonnige Andalucie in Spanje , in een van de meest typisch spaanse dorpjes, Benalmadena Pueblo.

Deze 3 dingen kun je verwachten:

1 – De zon die schijnt, lekker weer! In Malaga-Spanje de gemiddelde temperatuur is hoger dan in ieder ander europees land.
In de eerste drie maanden van het jaar hebben wij ook wel,regenachtige dagen ertussen zitten, maar het is dan al snel weer vollop zon.
Vanaf April tot en met December is het dan fantastische vertoeven in Malaga, al is het in July en Augustus wel heel warm, in deze twee maanden organiseren wij daarom geen yoga retreats.

2 – Je ontmoet leuke en interessante mensen!
Je ontmoet deelnemers uit andere landen van Australie tot Finland, noem maar op, met dezelfde interesses in yoga, gezond eten en gezond leven.
Ook ontmoet je de yogaleraar/ lerares en de meditatie leraar en natuurlijk onze inmiddels overbekende kok Masayo die elke keer weer de heerlijkste vegan- vegetarische gerechten bereidt met uitsluitend organische producten uit de streek.
De inwoners van Malaga zijn leuke en relaxte mensen die wel weten hoe je moet genieten van het leven, de typische Adalusische energie en sfeer moet je meemaken! En dat kan want we zijn op loopafstand van het centrum van Benalmadena-Pueblo. De spanjaarden hier werken om te leven in plaats van te leven om te werken, en dat zie je terug in dit deel van Malaga.

3 – Genoeg vrije tijd!
Ja, in veel Yoga retreats heb je een vol programma om je “bezig” te houden gedurende elke minuut van je retreat. Je moet je realiseren dat je een gezonde vakantie wilt hebben met tijd voor jezelf, een disconnectie van je drukke agenda thuis! En daar krijg je bij ons de tijd en ruimte voor. Hier bij Yogaretreatsmalaga ben je vrij in hoeveel yogalessen en meditatielessen je wilt volgen, je bent hier niet in een competitie en je hoeft niemand te imponeren. Wij hebben dus naast de yoga en meditatie geen vol programma om je bezig te houden. Wel heb je de mogelijkheid voor een massage of manicure, pedicure tijdens je retreat. Of lekker wandelen op het strand of naar de Benalmadena Stupha, de grootste Tibetaanse tempel van Europa. Je hebt echt de tijd om te relaxen en tot jezelf te komen. Wat belangrijk is, is dat je de tijd hebt om voor jezelf echte rust en een gelukkig gevoel te ervaren, tot rust te komen lichamelijk en geestelijk, dmv. Yoga en meditatie en gezond en lekker eten en wat ik al eerder noemde de tijd voor jezelf, het is jou reteat! Gelukkig zijn met elk moment van vrije tijd tijdens je retreat en het gebruiken om dit te reflecteren met je ervaring en te relaxen!

Yoga Vakantie Voor Beginners In Malaga, Spanje

Yoga Vakantie Voor Beginners In Malaga, Spanje  

Heb je al eens aan Yoga gedacht gecombineerd met je vakantie? Misschien niet echt omdat je nog nooit aan een yogales hebt deelgenomen. Dat maakt niets uit, het is een leuke gelegenheid kennis te maken met verschillende Yoga vormen. Zo geven wij Ashtanga vinyasa en Yin Yoga, de eerste vorm is meer fysiek en dat doen we in de ochtend en Yin Yoga is een meer relaxte vorm van Yoga en dat doen we aan het einde van de middag. Uiteindelijk is Yoga voor iedereen en je hoeft je dan ook niet druk te maken of je bepaalde poses wel of niet kunt, uiteindelijk gaat het erom dat je er plezier in hebt, en je er goed bij voelt. Vaak wordt gezegt, ik ben niet zo lenig dus ik ben niet goed in Yoga, dit is een misverstand. Het gaat niet om goed of niet goed, dit is een probleem van ons ego, het altijd maar moeten bewijzen wie we zijn en wat we kunnen. Het gaat er ook om wat er in je hoofd omgaat gedurende de Yoga les, uiteindelijk is Yoga ook een vorm van meditatie. Dit wordt allemaal begeleidt en uitgelegt door ervaren en leuke leraren, de sfeer is ongedwongen.
Ook maak je kennis met onze vegetarische keuken, waar de lekkerste gerechten worden bereidt, hoofdzakelijk organisch van de boeren uit de omgeving. Je leert op een gezonde en snelle manier bepaalde gerechten te bereiden zodat je na je vakantie er ook nog wat aan hebt, en dat geldt natuurlijk ook voor de Yoga en Meditatie lessen.
Dus gewoon er even lekker tussenuit, relaxen aan het zwembad of lekker aan het strand aan de Costa del sol, om te genieten van de mediterraanse zee en het heerlijke zonnige klimaat.
Nu wat meer uitleg over de vakantie georganiseerd door Yoga retreats malaga:
Wij van Yogaretreatsmalaga hebben all- in Yogavakanties voor beginnende Yoga enthousiasten en meer gevorderde Yogis.
Dit betreft Yoga en Meditatie in de ochtend en Yoga aan het einde van de middag. De lessen worden gegeven door ervaren leraren! De rest van de dag heb je lekker tijd voor jezelf, om bijvoorbeeld het plaatsje Benalmadena Pueblo te ontdekken of de prachtige Benalmadena stupha met zijn uitzicht over zee en de bergen van Marokko. Dit alles op loopafstand vanaf het retreatcenter. Maar het is jouw vakantie dus je bepaald natuurlijk zelf wat je gaat doen, het is ook fijn om lekker te relaxen bij het zwembad met een goed boek, of met een lekkere massage. In de ochtend,middag en avond kun je genieten van de heerlijke gerechten van Masayo en/of Erik, dus je hoeft zelf niet te koken en de afwas doen wij ook 😉
Bij aankomst word je om 13:00 uur opgehaald vanaf de luchthaven Malaga, en dan is het een 20 minuten rijden naar het retreatcenter. Aan het einde van de retreat word je om 12:00 weer teruggebracht naar de luchthaven van Malaga.
Wat wij meestal organiseren is de korte break een soort van mid-week Yoga retreat, dit is het vierdaagse Yoga Retreat. Dit doen wij omdat veel mensen weinig tijd hebben voor een langere vakantie en helemaal als je er zelf eens tussenuit wilt is dit een perfecte manier van een korte vakantie. Eigenlijk is het een vakantie om eens lekker tot jezelf te komen. Wat wij zien is een trend dat er dames en ook heren alleen komen zonder gezin, die bewust echt tijd en andere dingen willen doen voor hunzelf. Jezelf eens echt verwennen, en ontsnappen van de drukke bezigheden van thuis, werk en het dagelijkse leven. Iedereen is welkom bij ons in Zuid-Spanje, waar we allemaal nieuwe kontakten ,ideeen en inspiraties kunnen opdoen voor een gezonde levensstijl met lekkere mediterraanse gerechten, yoga en meditatie.
Lijkt jou dit ook wel wat, neem dan eens vrijblijvend kontakt met ons op via de website www.yogaretreatsmalaga.com, of bel ons rechtstreeks. Het telefoonummer is 0034609906025, of laat je eigen nummer achter en wij bellen je terug wanneer het jou schikt.

Wij hopen jou of jullie snel te ontmoetten op een van onze komende retreats in dit nieuwe jaar 2018.

Tot dan, het yogaretreatsmalaga team: Migi, Masayo, Nico en Erik