Menu

Malaga Yoga Retreats

The Optimum Place For You to Relax whilst Practicing Yoga & Meditation in Europe!+34 672966293

Menu

Yoga Vakantie Voor Beginners In Malaga, Spanje

Yoga Vakantie Voor Beginners In Malaga, Spanje  

Heb je al eens aan Yoga gedacht gecombineerd met je vakantie? Misschien niet echt omdat je nog nooit aan een yogales hebt deelgenomen. Dat maakt niets uit, het is een leuke gelegenheid kennis te maken met verschillende Yoga vormen. Zo geven wij Ashtanga vinyasa en Yin Yoga, de eerste vorm is meer fysiek en dat doen we in de ochtend en Yin Yoga is een meer relaxte vorm van Yoga en dat doen we aan het einde van de middag. Uiteindelijk is Yoga voor iedereen en je hoeft je dan ook niet druk te maken of je bepaalde poses wel of niet kunt, uiteindelijk gaat het erom dat je er plezier in hebt, en je er goed bij voelt. Vaak wordt gezegt, ik ben niet zo lenig dus ik ben niet goed in Yoga, dit is een misverstand. Het gaat niet om goed of niet goed, dit is een probleem van ons ego, het altijd maar moeten bewijzen wie we zijn en wat we kunnen. Het gaat er ook om wat er in je hoofd omgaat gedurende de Yoga les, uiteindelijk is Yoga ook een vorm van meditatie. Dit wordt allemaal begeleidt en uitgelegt door ervaren en leuke leraren, de sfeer is ongedwongen.
Ook maak je kennis met onze vegetarische keuken, waar de lekkerste gerechten worden bereidt, hoofdzakelijk organisch van de boeren uit de omgeving. Je leert op een gezonde en snelle manier bepaalde gerechten te bereiden zodat je na je vakantie er ook nog wat aan hebt, en dat geldt natuurlijk ook voor de Yoga en Meditatie lessen.
Dus gewoon er even lekker tussenuit, relaxen aan het zwembad of lekker aan het strand aan de Costa del sol, om te genieten van de mediterraanse zee en het heerlijke zonnige klimaat.
Nu wat meer uitleg over de vakantie georganiseerd door Yoga retreats malaga:
Wij van Yogaretreatsmalaga hebben all- in Yogavakanties voor beginnende Yoga enthousiasten en meer gevorderde Yogis.
Dit betreft Yoga en Meditatie in de ochtend en Yoga aan het einde van de middag. De lessen worden gegeven door ervaren leraren! De rest van de dag heb je lekker tijd voor jezelf, om bijvoorbeeld het plaatsje Benalmadena Pueblo te ontdekken of de prachtige Benalmadena stupha met zijn uitzicht over zee en de bergen van Marokko. Dit alles op loopafstand vanaf het retreatcenter. Maar het is jouw vakantie dus je bepaald natuurlijk zelf wat je gaat doen, het is ook fijn om lekker te relaxen bij het zwembad met een goed boek, of met een lekkere massage. In de ochtend,middag en avond kun je genieten van de heerlijke gerechten van Masayo en/of Erik, dus je hoeft zelf niet te koken en de afwas doen wij ook 😉
Bij aankomst word je om 13:00 uur opgehaald vanaf de luchthaven Malaga, en dan is het een 20 minuten rijden naar het retreatcenter. Aan het einde van de retreat word je om 12:00 weer teruggebracht naar de luchthaven van Malaga.
Wat wij meestal organiseren is de korte break een soort van mid-week Yoga retreat, dit is het vierdaagse Yoga Retreat. Dit doen wij omdat veel mensen weinig tijd hebben voor een langere vakantie en helemaal als je er zelf eens tussenuit wilt is dit een perfecte manier van een korte vakantie. Eigenlijk is het een vakantie om eens lekker tot jezelf te komen. Wat wij zien is een trend dat er dames en ook heren alleen komen zonder gezin, die bewust echt tijd en andere dingen willen doen voor hunzelf. Jezelf eens echt verwennen, en ontsnappen van de drukke bezigheden van thuis, werk en het dagelijkse leven. Iedereen is welkom bij ons in Zuid-Spanje, waar we allemaal nieuwe kontakten ,ideeen en inspiraties kunnen opdoen voor een gezonde levensstijl met lekkere mediterraanse gerechten, yoga en meditatie.
Lijkt jou dit ook wel wat, neem dan eens vrijblijvend kontakt met ons op via de website www.yogaretreatsmalaga.com, of bel ons rechtstreeks. Het telefoonummer is 0034609906025, of laat je eigen nummer achter en wij bellen je terug wanneer het jou schikt.

Wij hopen jou of jullie snel te ontmoetten op een van onze komende retreats in dit nieuwe jaar 2018.

Tot dan, het yogaretreatsmalaga team: Migi, Masayo, Nico en Erik

Ontstressen met Yoga

Ontstressen met Yoga

Het woord zelf zegt het al, minder stress(en)!
We herkennen het allemaal wel, druk thuis met het gezin,op het werk of met jezelf.
We leggen vaak de lat hoog wat betreft werk en relaties, soms te hoog en dat geeft stress.
Om diverse redenen zitten mensen met stress en stress verminderen valt niet mee. Zij ervaren stress, worden ongerust over hun gezondheid en bouwen zodoende nog meer stress op. Stress brengt bovendien directe en indirecte gezondheidsrisico’s met zich mee. O.a. Hartklachten, zwaarlijvigheid ,overspannenheid en burn-out.
Veel stress wordt veroorzaakt omdat je je emoties niet uit, je kropt alle emoties op. Praten over je gevoelens lucht op en vermindert stress.
Ook helpen ademhalingsoefeningen, zij brengen je geest en hartslag tot rust, daardoor ontspannen je spieren en zal de stress verminderen. Je komt tot rust.
Je eigenbelang vooropstellen is belangrijk, het geeft namelijk minder stress. Als anderen hun problemen altijd bij jou uiten, dan wordt hun probleem jou probleem….dus stress. Soms moet je gewoon egoistisch zijn, eens goed aan jezelf denken, tijd voor jezelf, misschien wel een korte vakantie om eens totaal te relaxen en tot rust te komen in deze drukke maatschappij waar er steeds meer van ons wordt verwacht.
Je kunt stress verminderen door meer lichaamsbeweging, je hoofd lekker leeg maken door bijvoorbeeld cardiotraining of Yoga.
Yoga helpt je fysiek en mentaal te ontstressen.
Tegenwoordig zijn er steeds meer manieren om er eens tussenuit te gaan, Yoga Retreats worden ook steeds populairder. Veel retreats hebben een druk programma zodat je nog niet de tijd hebt voor jezelf.
Bij Yoga Retreats Malaga staat alles in het teken van je eigen ik, jezelf beter leren kennen door Yoga en Meditatie eens helemaal tot rust komen omdat jij het verdiend! Dit alles onder professionele begeleiding en alles goed geregeld vanaf je aankomst op het vliegveld tot de terugreis. Dit alles in een perfecte zonnige omgeving met gezonde voeding, meditatie, yoga en genoeg tijd voor jezelf om helemaal te relaxen of te ontstressen! Voor meer informatie kijk op www.yogaretreatsmalaga.com
Wij hopen jou/jullie te ontmoeten in dit nieuwe jaar 2018

Een Gelukkig en een Gezond 2018 Gewenst

Een gelukkig en een gezond 2018 gewenst!

Het is alweer 2018, niet te geloven hoe snel de tijd gaat, althans dat is mijn ervaring.
In 2014 ben ik samen met mijn vrouw Miguidet een Yoga Retreat begonnen in Malaga. Hier in het zuiden van Spanje hebben wij onze droom waargemaakt en verwelkomen wij elke maand nieuwe gasten uit alle delen van de wereld.
Inmiddels hebben wij sinds afgelopen jaar een nieuwe Yoga docent Nico Attianese die zowel Ashtanga Yoga lessen geeft als Yin klassen. Zijn stijl van lesgeven en zijn muzikale opluistering met gitaar gedurende de relax periode is uniek te noemen. Ook hebben wij inmiddels een nieuw gezicht in de keuken en dat is de japanse chef Masayo. Zij weet altijd weer de heerlijkste vegetarische maaltijden te bereiden van de organische producten uit deze mediterraanse omgeving. Nu 4 jaar later zijn wij superblij dat wij hier in Spanje mogen wonen en de retreats mogen organiseren.
Elke dag weer de zon die schijnt en leuke en vriendelijke nieuwe gasten maakt elk Retreat weer een belevenis. Het programma bestaat ook dit jaar weer uit elke ochtend meditatie gevolgd door Ashtanga Yoga en de middag Yin Yoga. deze klassen zijn goed te volgen voor beginners in Yoga maar ook gevorderden. Zoals ik zelf altijd zeg: Yoga is voor iedereen, jong en oud, lenig of stijf, het gaat niet om het uiterlijk, wie kan de mooiste poses laten zien, het gaat om de ademhaling, het innerlijk gevoel het kontakt met jezelf. Jezelf beter leren kennen en ook na de Retreat het geleerde mee te nemen om het thuis of waar je ook bent te doen. Naast de meditatie en yoga klassen heb je genoeg vrije tijd voor jezelf voor bijvoorbeeld een heerlijke massage.
Dit alles in een relaxte omgeving met een grote exotische tuin en zwembad met ligstoelen, of een wandeling naar het centrum hier in Benalmadena Pueblo. Een retreat om eens helemaal tot jezelf te komen!
Wij nodigen jou en eventueel vrienden en familie van harte uit om dit voorjaar of najaar met ons kennis te maken, iedereen is meer dan welkom, ook partner of vrienden die geen Yoga willen doen zijn natuurlijk van harte welkom tegen een gereduceerde prijs. Laat dit jaar 2018 het begin zijn van een gezond jaar met ook de verdiende aandacht voor jezelf en het begin van Yoga!
Voor meer informatie verwijs ik je naar onze website: www.yogaretreatsmalaga.com
Voor eventuele vragen ,laat je telefoonnummer achter en wij bellen je zo snel mogelijk terug.

Namaste Erik .

Manager Yoga Retreats Malaga.